The Ocean CleanUp

In 2014 I coordinated the crowdfunding campaign of The Ocean CleanUp of Boyan Slat. Over 38.000 backers from 160 countries donated more than $ 2.100.000 in 100 days.

In 2014 presenteerde Boyan zijn rapport. Origineel als hij is, had hij dit rapport ingebonden in een kaft gemaakt uit plastic dat uit de oceaan was gevist. Om de organisatie te kunnen neerzetten en het project uiteindelijk te kunnen realiseren, was een bedrag van $ 2.000.000 nodig. Wij werden benaderd om het crowdfunding project te coördineren. Samen met Boyan en een geweldig team aan vrijwilligers hebben wij geholpen met het ophalen van meer dan $ 2.000.000. Meer dan 38.000 mensen uit 160 landen hebben in 100 dagen dit prachtige bedrag bij elkaar gebracht.

Uiteindelijk heeft het project veel meer dan geld opgeleverd. Niet onbelangrijk: bij de laatste crowdfunding campagne van The Ocean CleanUp hebben wij geen gebruik gemaakt van een bestaand platform, wat achteraf een goede keuze is geweest. Graag vertellen we je hier meer over!

“The Ocean Cleanup has a philosophy of simply getting things done. Arthur van de Graaf former CEO SEEDS shared that philosophy and provided us with the tools and expertise to crowdfund more than 2 million dollars in 100 days”

Boyan Slat – Founder & CEO The Ocean Cleanup

Categorie: - Rol: - Thema's: - Tag's: projects, crowdfunding, environment, startup